YALOVA / TERMAL - Termal Ortaokulu

Kas

2021-2022 eğitim-öğertim yılı okul aile birliği genel kurulu ve veli toplantısı yapıldı.

Okul aile birliği yönetim kurulu seçimi yapıldı.

Okul aile birliği başkanlığına Süheyla YAVUZ seçildi.

Dünya süt günü etkinliği çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Tem

Ock

Okullarda hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı olması amacıyla sürdürülen "Okulum Temiz" programına başvuran okulumuz  belge almaya hak kazandı.

Ara

Öğrenci webinarımız

Yalova Termal Ortaokulu  öğrencileri 15/12/2020 de Türkiye'den Kocaeli, Bursa, Mardin  ve Azerbaycan'dan öğrenciler  ile eTwinning projesi kapsamında düzenlenen ortak webinara katıldı.

Ara

Türkiye'de korona virüs salgınının tavan yapmasıyla okullarından uzak kalan öğrenciler, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa'daki okullar arasında iş birliğini yaygınlaştırmak üzere hazırlanan eTwinning Topluluğu sayesinde eğitimde sınırları ortadan kaldırdı. Program sayesinde Yalovalı minik öğrenciler, Azerbaycan, Türkiye ve Romanya'nın ortağı olduğu 'Yaşamak İstiyorum' projesi kapsamında farklı şehirlerdeki yaşıtlarıyla internet üzerinden bir araya gelip, Çankırı'daki bir veteriner hekimle hayvanlar alemi üzerine söyleşi yaptı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK Ölümünün 82'nci yıl dönümünde okululumuzda pandemi tedbirleri içerisinde anıldı.

Tem

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilçe programı gerçekleştirildi

Ock

EĞİTİM TAKVİMİ 2020 "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli"

Her yeni güne, "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" diyerek başlayan "Eğitim Takvimi"nde, "Günün Sözü", "Günün Kelimesi", "Günün Atasözü", "Günün Doğrusu", "Günün Oyunu" gibi bölümler yer alıyor.

2020'nin ilk günüyle birlikte "Eğitim Takvimi" öğrenci ve velilerle buluştu.   Ailelerle iş birliği kapsamındaki uygulamalar, "Eğitim Takvimi" ile bir adım ileriye taşındı. Özgün niteliğe sahip "Eğitim Takvimi", okul öncesinden ortaokula kadar ailelere ve çocuklara oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçlarını içeriyor. Merakı, iş birliğini, paylaşmayı, değerlerin önemini vurgulayan zengin bir içeriğe sahip takvim, Saatli Maarif Takvimi sıcaklığını yansıtıyor. Her yeni güne, "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" başlığıyla yaprakları aralanan takvim, 1 Ocak'tan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve radyo tiyatrosu tadında radyolarda, öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşacak.

https://www.meb.gov.tr/egitim-takvimi-2020-bugun-24-saat-ve-her-saniyesi-cok-kiymetli/haber/20047/tr sitesinden alıntıdır.