YALOVA / TERMAL - Termal Ortaokulu

Sağlık İçin SÜT İçin

Dünya süt günü etkinliği çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

SÜTÜN FAYDALARI

·        Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayan süt, vücuda güç verir ve kemikleri sağlamlaştırır ve kemik erimesini önlemeye yardımcıdır.

·        Mikropların neden olduğu enfeksiyonlara karşı vücuda direnç verir.

·        Cildin yıpranmasını ve yaşlanmasını engeller.

·        Beyin için oldukça faydalıdır ve beynin ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

·        Vücudumuzda ödeme neden olan sıvıların toplanmasını engeller.

·        İshalin geçmesinde faydalıdır.

·        Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir.

·        Saçın uzamasında önemli bir etkisi vardır.

·        Tırnakların sağlam bir şekilde uzaması için faydalıdır.

·        Diş çürümelerine oldukça iyi gelir.

·        Tansiyonu olan hastalar için de süt içilmesi önerilmektedir. Çünkü süt tansiyonun düşmesinde etkilidir.

·        Kronik bronşitin olmasını engelleyen süt, ayrıca öksürüğe de iyi gelmektedir.

·        Ülserin önlenmesinde de sütün faydası büyüktür.

·        Süt ayrıca önemli hastalıklardan olan kanserin de önlenmesine yardımcı olmaktadır.

·        Dokuların ve hücrelerin oluşumuna zemin hazırlar ve hızlandırır. Böylece vücudumuzda oluşan yaralar çok daha çabuk iyileşir. Hücreleri onarır ve güçlendirir.

·        Sütün içinde A, B, C, D, E ve K vitaminleri vardır ki bu vitaminler biz insanlar için hayati önem taşımaktadır.

·        A vitamini: Görme yeteneğini korumada faydalıdır ve katarakt riskini azaltmaktadır.

·        B vitamini: Hafızayı güçlendirir, sinir hücrelerini korumada faydalıdır.

·        C vitamini: Mide ve meme gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltmada faydalıdır.

·        D vitamini: Kemik kırılmasına karşı direç sağlamaktadır. Kolon, meme ve yumurtalık kanserine karşı koruma sağlar.

·        E vitamini: Hücrelere zarar veren maddelere karşı savaşır ve bu maddeleri etkisiz hale getirir. Alzheimer'a karşı koruma sağlar.

·        K vitamini: Kemikleri korurken aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını sağlar.

·        Güzel ve deliksiz bir uyku uyumanıza yardımcı olmaktadır.

Yayın: 24.09.2021 - Güncelleme: 24.09.2021 15:10 - Görüntülenme: 154